10.1 C
İstanbul
Finans Gösterge

Hitit, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde Yerini Aldı

Yayınlanma Tarihi:

Hitit, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne Dahil Oldu

Havacılık ve seyahat teknolojilerinde 30 yıllık deneyime sahip Hitit, Borsa Istanbul’un (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi’ne dahil oldu. Refinitiv tarafından yapılan çevresel, sosyal ve yönetişimsel kriterleri içeren kapsamlı değerlendirmeyi başarıyla tamamlayan Hitit, 1 Ocak 2025 itibarıyla bu prestijli endekste işlem görmeye başladı.

Genel Müdür Karaağaç: “Sürdürülebilirlik Merkezi Stratejimiz”

Hitit Genel Müdürü Nevra Onursal Karaağaç, sürdürülebilirliğin havayolu ve seyahat sektöründe giderek daha kritik bir rol oynadığını vurguladı. “2050 yılı için NetZero hedefleri doğrultusunda karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik yoğun çabalar görüyoruz. Şirketimizin geliştirdiği Crane.CA çözümü, havayolu şirketlerinin bu hedeflere ulaşması için büyük destek sağlıyor. Ayrıca, Türk Hava Yolları, Boeing ve İTÜ’nün başını çektiği Sürdürülebilir Havacılık Platformu gibi projelere aktif katkı sunarak Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) yol haritasının hazırlanmasını destekliyoruz,” dedi.

Hitit’in Sürdürülebilirlik Yolculuğu

Karaağaç, Hitit’in karbon salımı ve çevresel etki ayak izini ulusal ve uluslararası standartlara uyumlu şekilde ele aldığını belirterek şu ayrıntıları paylaştı:

  • Kapsam 1, 2 ve 3 verilerinin detaylı analizi için çözüm ortaklarıyla iş birliği yapılıyor.
  • Birleşmiş Milletler’in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı doğrultusunda stratejik adımlar atılıyor.
  • Cinsiyet eşitliği, nitelikli eğitim, temiz enerji gibi temel alanlara katkı sağlanıyor.

Çeşitliliği ön planda tutan şirket, çalışanlarının %38’i, Yönetim Kurulu’nun %50’si ve yönetici kadrosunun %60’dan fazlasının kadın olmasından gurur duyuyor. Ayrıca, IATA’nın 2025 yılına kadar havacılık sektöründe kadınların temsil oranını artırmayı amaçlayan “25by2025 Projesi” gibi girişimlerde aktif rol alıyor.

Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Öncü: Uçan Raketler

2018’den bu yana sürdürülen Uçan Raketler projesi kapsamında 411 devlet okulundan 160 binden fazla öğrenciye masa tenisi tanıtıldı ve eğitim verildi. Bununla birlikte, meslek lisesi öğrencilerinin teknik becerilerini geliştirmek ve onları havacılık yazılımı alanında istihdam edilebilir hale getirmek üzere çalışmalar yürütülüyor. Hitit ayrıca, Anadolu’daki ihtiyaç sahibi okullara teknolojik ekipman bağışlayarak dijital eşitsizliği azaltmaya yönelik somut adımlar atıyor.

Karaağaç, “Tüm bu çabalarla BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nin kalıcı üyelerinden biri olmayı hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı.

Son Haberler

spot_img

YAZILAR

spot_img